![](http://www.musayusuf.com/res/resim166.jpg)
2003 YILINDA MEHDİ’NİN ÇIKIŞ ALAMETLERİ
Mercek Dergisi s.31/Ocak 2004![](http://www.ilmimercek.net/images/Article/peygamberimiz_savin_hadisleri_isiginda_ahir_zamanda_ortadoguda_neler_olacak_tr.jpg)
Dergimizin önceki sayılarında, kıyamet alametleri ve Hz. İsa’nın yeryüzüne ikinci kez gelişi konusuna geniş yer ayırmıştık. Bilindiği gibi, Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde, bu dönemi ve özelliklerini anlatan çeşitli detaylar yer almaktadır. Peygamberimiz (sav)’in ardından, bazı İslam büyükleri de ahir zaman hakkında önemli açıklamalar yapmışlardır.
Günümüze kadar gelen bu kaynakların, bize doğru bir şekilde ulaşıp ulaşmadığından emin olmanın tek yolu, bu alametlerin tam vakti geldiğinde birbiri ardına gerçekleşmesidir; nitekim hadislerde tasvir edilen alametler günümüzde birbiri ardına gerçekleşmektedir.
Bu mucizevi gelişmeler, farklı zamanlarda, ayrı ayrı gerçekleşseydi; belki, sıradan olaylar olarak yorumlanabilirdi. Ancak, çok sayıda alametin 15-20 yıllık kısa bir zaman dilimi içerisinde ve ardı ardına gerçekleşmesi; sıradan bir olayın aksine, müjdeli bir dönemin habercisidir. (En doğrusunu Allah bilir)
Yazımızda, bu mucizevi alametlerden bazılarına ve Peygamberimiz (sav)’in bu konulardaki bazı hadislerine yer vereceğiz. Tüm dünyanın dikkatini çeken bu olayların basındaki yansımalarının da yer alacağı yazımız; İslam dünyasının beklediği Altınçağ’ın alametlerinin bir müjdesi niteliğindedir.
Güneş’ten bir alamet
Kasım ayında (Ramazan Ayı), meydana gelen bir olay Peygamberimiz (sav)’in hadislerinde yer alan bir kıyamet alameti ve Mehdi’nin çıkış alametinin habercisi niteliğindedir;
Mehdi, Güneş’ten bir alamet belirleninceye kadar gelmeyecektir. (El-Kavlu ‘ l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 49)
Güneş’ten bir alamet doğmadıkça Mehdi çıkmaz. (Kitab-ül Buhran Fi Alamet-il Mehdiyy-il Ahir Zaman, s. 30)
Güneş’teki olağanüstü patlamalardan sonra meydana gelen manyetik fırtınalar, Ramazan ayının 3. günü, birkaç günlüğüne de olsa Güneş Sistemi’ni tehdit etti. Bu patlamalar, basına şöyle yansıdı:
“Güneş’teki şiddetli patlamalar hayatı olumsuz etkiliyor. Son 30 yılın en şiddetlisi olarak nitelenen patlamayla açığa çıkan enerji bulutu, saniyede 2100 km hızla Dünya’ya ilerliyor. Patlamalar, Japonya ve ABD ‘ de etkili olmaya başladı bile. Japonya Uzay Araştırma Enstitüsü ‘Kodama’ uydusunu devre dışı bıraktı. ABD’ de birçok bilgisayar ’sleep’ -uyku - konumuna getirildi. Uluslararası Uzay İstasyonu günlük seyrini fırtınaya göre ayarladı. Dünyanın 13 kat büyüklüğündeki enerji bulutu, uydu iletişimi, kablolu yayın, cep telefonları, elektrik şebekeleri, radyo sistemleri ve hava trafik sistemlerinde aksaklığa yol açıyor. Bugünlerde, aradığınız kişiye ulaşamazsanız şaşırmayın. Nedeni Güneş ‘ teki patlamalar. Japonya ve ABD ‘ de hayatı felç eden manyetik fırtına, ülkemizde de 24 saat etkili olacak.” (Vatan, 30 Ekim 2003)
Davut yıldızı Altın Çağı mı müjdeliyor?
Yine Ramazan ayında gerçekleşen bir diğer olay ise 6 gezegenin, çok ender gerçekleşecek bir şekilde Hz. Davud’un mührünün şeklini almasıdır. Davud Peygamberin mührü olarak bilinen, altı köşeli yıldızı meydana getiren gezegenler, 8 Kasım (11 Ramazan) tarihinde, gökyüzünde Davud’un Yıldızı olarak bilinen altı köşeli yıldızı, son derece muntazam şekilde oluşturdu. Bu olay, tüm dünya basınında ve Türk basınında geniş yer buldu:
“Yarın gökyüzünde oluşacak olan altı köşeli yıldız, sembolize ettiği kadim bilgiyle yorumlandığı zaman, heyecan verici bir görünüm sergiliyor… Altınçağ habercisi olarak yorumlanan Davud ‘ un yıldızı, dünyanın çeşitli yerlerinde bulunan toplulukları müthiş heyecanlandırdı. Bütün dünyanın etkileneceği bu kozmik işaret, dünyanın büyük bir değişim içinde olduğunu gösteriyor. Üstelik dünya birliğini oluşturmak mecburiyetinde kalacaklarını ve bunun için bütün ülkelerin kendi geçmişlerini, değerlerini ve şu anda bulundukları durumu sorgulayacaklarını işaret ediyor.” (Hürriyet, 8 Kasım 2003)
Onun zamanında nice hayret veren haller zuhur edecektir (Mektubat-ı Rabbani, 2/258)
Kasımda meteor yağmuru olacak
Ramazan ayında gerçekleşen bu olay basında şu şekilde yer almıştır:
Astronomlar Kasım ayı içerisinde kimi geceler, her iki dakikada bir meteorun gökyüzünde belireceğini müjdeliyorlar.
Leonid adı verilen meteor yağmurları bu yıl Kasım 13 ile 19 ‘ u arasında, yeryüzünden bakıldığında gözlemlenebilecek; meraklılar bu süre içerisinde mutlaka en az bir gece meteor yağmurlarını izleme şansı bulacaklar. En iyi zaman ise gün ağarmadan önceki saatler. (www.ntvmsbc.com, 14 Kasım 2003)
500 Yıldır Yoldalar
Dünyamıza düşen meteor yağmurları sanıldığı gibi, kuyruklu yıldızın bu yıl bıraktığı göktaşları değiller. Dünyamıza ulaşan meteor yağmurları, kuyruklu yıldızın muhtemelen bundan en az birkaç yüzyıl önce bıraktığı bir küme; bu kümenin uzayda yol alarak Dünya’ya ulaşması sanıldığından da çok sürüyor. Bu mantıkla Güneş Sistemi’ne bu yıl giren bir kuyruklu yıldızın yaratacağı meteor yağmuru ise ancak birkaç yüzyıl sonra gözlemlenebilecek.
İlk meteor yağmuru 13 Kasım’da Türkiye saati ile 19.17′de başlayacak. Dünya 400.000 km yakından geçen Tempel-Tuttle’ın 1499 ‘ da bıraktığı meteor kümesini yakalayacak.
Ramazan’da Güneş ve Ay tutulması neyin habercisi?
Mehdi için iki alamet vardır ki, bunun birincisi Ramazan’ın birinci gecesi Ay’ın, ikincisi de ortasında Güneş’in tutulmasıdır. (El-Kavlu ‘ l Muhtaksar Fi Alametil Mehdiyy-il Muntazar, s. 49)
Ramazan’ın birinci gecesi Ay, ortasında Güneş tutulacaktır. (Kıyamet Alametleri, s.199)
Onun saltanatı zamanında, Ramazan ayının on dördünde Güneş tutulacaktır, o ayın ikisinde de Ay kararacaktır. (Mektubat-ı Rabbani, 2/1163)
Ramazan’da iki defa Ay tutulması olacaktır. (El-Kavlu ‘ l Muhtasar Fi Alamatil Mehdiyy-il Muntazar, s. 53)
Mehdi’nin çıkmasından önce bir Ramazan içinde Güneş iki defa tutulacaktır. (Ölüm, Kıyamet, Ahiret ve Ahirzaman Alametleri, s. 440)
Bu tespitlere uygun olarak, 1981 yılında (Hicri 1401′de) Ramazan ayının 15. günü Ay, 29. günü de Güneş tutulmuştur. Yine “ikinci olarak”, 1982 yılında (Hicri 1402′de) Ramazan ayının 14. günü Ay, 28. günü de Güneş tutulmuştur. (Hz. Mehdi’nin çıkış alametleri ve özellikleri-Harun Yahya)
Kabe’de sel baskını
Araştırmacılar, Ramazan ayında birbiri ardına gelen gökyüzü olaylarının ne anlama geldiğini tartışırlarken, yine o günlerde, yağmurun nadiren düştüğü mukaddes topraklarda Umre için bulunan Müslümanlar, aşırı yağışın neden olduğu sel faciasıyla karşılaştılar. Mekke’de 20 kişinin öldüğü selde, Kabe sular altında kaldı. Umre görevini yerine getirmeye çalışan Müslümanlar, bellerine kadar gelen suya rağmen, Kabe’yi tavaf etmeye çalıştılar. İmam Rabbani, Mektubat-ı Rabbani adlı eserinin Hz. Mehdi’nin çıkış alametlerini anlattığı bölümde, Onun zamanında nice hayret veren haller zuhur edecektir. buyurmaktadır.
Gerek kurak iklimi ile tanınan Arabistan topraklarında meydana gelen bu olay, gerekse gökyüzünde meydana gelen diğer tüm olayların Ramazan ayına denk gelmesi, ahir zamanın yakınlığı konusunda önemli bir işaret olarak değerlendirilmektedir.
SONUÇ:
Bu yazıda aktarılan tüm bu haberler, Müslümanlar için bir şevk, umut ve müjde kaynağıdır. Ancak unutulmamalıdır ki; görülmemiş bollukların yaşanacağı, en ileri teknolojilerin insanların hizmetine sunulacağı, yeryüzünün adaletle dolacağı ve Müslümanlara cennet gibi bir ortam sunulacağı bu dönem; Yüce Allah’ın iman eden kullarına bir rahmetidir. Hayırlara vesile olacak bu dönem, Allah’ın izniyle çok yakındır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder